Това не е концерт, това е модно шоу“, казвал Фреди, преди

...
Това не е концерт, това е модно шоу“, казвал Фреди, преди
Коментари Харесай

Костюмите в „Бохемска рапсодия“: Да създадеш легенда


„ Това не е концерт, това е фешън шоу “, казвал Фреди, преди да излезе на сцената. Животът му бил легенда. Гардеробът му – също.



Ето историята на този театрален костюм. Фреди минал през ателието на Зандра Роудс, която шиела сватбена рокля. Той погледнал модела и споделил: „ Искам я “. Зандра незабавно свалила горната част на роклята и му я дала да я носи като блуза.

Днес е мъчно да си представим какъв брой скандално било това през 70-те. Сега можем да се появим на улицата облечени с каквото си желаеме и никой няма да се впечатли кой знае какъв брой. Заслугата е и на Фреди Меркюри, който пръв почнал да носи и отвън сцената облекла, одобрявани преди този момент за скандални, травеститски или ъндърграунд.

Всичко това са единствено част от провокациите, пред които се изправя художникът по костюмите Джулиан Дей, когато го канят да се заеме с дрешника на Фреди и другите от Queen за кино лентата. Джулиан има прочут опит с пресъздаване на облеклата на известни персони, той е работил и по кино лентата за лейди Даяна. В случая с Фреди предизвикването е не по-малко.

В началото на кино лентата Фреди отива при Мери Остин в магазин Biba. Това е магазин за винтидж мода в Лондон и в него самият Фреди е работил при започване на 70-те. Модата по това време е доста мощно повлияна от 30-те години и Фреди се възползва от това. От магазина той взима и носи женски блузи, ретро мъжки сака от кадифе и други забавни и необикновени неща, както мъжки, по този начин и женски.

Джулиан прави същото за Рами Малек. Обикаля магазините за винтидж мода в
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР